Animatron – Besplatan alat za izradu animacija

Animatron je online alat koji omogućava korisniku izrađivanje animacije unutar samog pretraživača. Jednostavan je za korištenje i ne zahtijeva poznavanje programskih jezika. Izrađivanje je animacija personalizirano, jednostavno i pozornost je usmjerena ka detaljima.

Alat je namjenjen: nastavnicima i učenicima u školskim ustanovama, poduzećima i start-up tvrtkama, animatorima, umjetnicima i svima zainteresiranima koji žele steći iskustvo u svijetu animacije i filma.

Pomoću je alata moguće izraditi: animacije, različite video zapise i HTML5 zaglavlja.

Registracija je moguća putem: Facebook, Google, Twitter ili Dribble korisničkim računom. U slučaju ako nemate navedene korisničke račune, registracija se izvršava putem vaše e-mail adrese. Registracijom e-mail adresom, na vašu adresu stiže poveznica za aktivaciju korisničkog računa, zatim unosite ime, prezime i vaše zanimanje (učenik, nastavnik ili drugo).  

Mogućnosti Alata

Registracija

Prijava

Prilikom registracije glavni izbornik prikazuje radove drugih osoba koji vam mogu poslužiti kao inspiracija ili kako biste proširili vidike za buduće projekte. Prikazane su cijene mogućih proširenja alata u jednom izborniku, a u predzadnjem izborniku nalaze se upute za korištenje alata koji vam dodatno mogu odgovoriti na ranije postavljena pitanja na koja niste pronašli odgovor. U desnom gornjem uglu, nalaze se vaši projekti i mogućnost izrađivanja novih projekata. 

Klikom na “Start Creating” ulazi se u samo sučelje alata. Sučelje je alata slično kombinaciji PowerPointa i MS Paint-a. S lijeve se strane u izborniku nalaze raznovrsni alati: zvučnik efekata, animirane sličice, pozadina, nalivpero, kistovi, olovke i gumice za brisanje.

Postoji mogućnost odabira likova koji će biti animirani kao i ureda, gradova, avantura, blagdana, mora, oceana, prirode, hrane, farme, glazbe itd. Odabirom bilo koje kategorije moguće je promjeniti pozadinu, likove i glazbu. Moguće je namjestiti odabrane likove na određene pozicije. Za svakog je lika moguće zasebno u vremenskoj crti odrediti početak i kraj njegove animacije, početnu i završnu poziciju.

Animirane je slajdove moguće preuzeti ili podjeliti u obliku video zapisa, tj. ugraditi ih u vašu web stranicu.