Ispravi.me – provjera pravopisa online

Ispravi.me

Ispravi.me je online alat za računalnu provjeru pravopisa. Alatu se pristupa na mrežnoj adresi www.ispravi.me.

Ispravi.me novo je ime alata koji je do 2016. godine bio dostupan pod imenom Hascheck [Hašek] i posluživao je korisnike na mrežnoj adresi hascheck.tel.fer.hr. Od srpnja 2016. korisnički dio usluge mijenja naziv (i adresu) u Ispravi.me, a Hašek ostaje pogonski mehanizam koji u pozadini obrađuje tekst. Inače, Hascheck je kratica za Hrvatski akademski spelling checker.

Korištenje je alata izuzetno jednostavno. Alatu je dovoljno pristupiti klikom na www.ispravi.me i nakon otvaranja, u polje za unos teksta unijeti tekst kojeg želite pravopisno provjeriti.

Klikom na gumb za pokretanje provjere obavlja se automatska računalna provjera pravopisa. Nakon provjere, alat će dijelove teksta ili riječi koje je potrebno ispraviti označiti crvenom bojom. Klikom na dio koji je potrebno ispraviti, alat će automatski ponuditi pravopisno ispravne zamjene koje se automatski potom dodaju umjesto prvotnog teksta.

Primjena u nastavi

Alat Ispravi.me korisno je imati pri ruci u brojnim prilikama za vrijeme nastavnih ili izvannastavnih aktivnosti kada imamo potrebu za pravopisnom provjerom teksta.