EduBlic – naučite nešto novo za samo 10 minuta

EduBlic je paket digitalnih objekata za mikroučenje koji se sastoji od lekcija u trajanju do 10 minuta.

Radi se o kratkim sadržajima koji nastavnicima pomažu riješiti probleme i/ili situacije s kojima se susreću u praksi, a sadržajno su usmjereni na omogućavanje razvoja digitalnih kompetencija prema Europskom okviru digitalnih kompetencija za obrazovatelje.

EduBlic čine mikrolekcije koja mogu sadržavati tekst, sliku, interaktivni element, ponekad i videosadržaj, i videolekcije koje sadrže isključivo videosadržaje (videoupute, animirani video ili videointervju), i koje u kratkom vremenu daju konkretne odgovore na postavljena pitanja ili prikazuju iskustva kolega koji koriste određene aplikacije i alate.

Lekcije u EduBlicu su kratke i sažete, a teme variraju od onih kao što su „Osnovna pravila ponašanja na internetu“ do onih poput „Kako se spajaju projektor i prijenosno računalo“. Sadržaj je po tematici podijeljen u 6 područja i na 3 razine složenosti što omogućuje brz dolazak do željenog sadržaja. Intuitivno sučelje nudi opcije vrlo jednostavnog pretraživanja i dijeljenja sadržaja, nudi prilagodbu izgleda zaslona, veličine fonta te uključivanje fonta za disleksiju. Sadržaj se može pregledavati online i offline te koristiti na svim uređajima i operativnim sustavima.

Trenutno je dostupna 41 lekcija, a do kraja školske godine očekuje se ukupno oko 230 različitih lekcija.

Provjerite na poveznici o čemu se radi.