CARNET priprema novi Loomen po vašoj mjeri

Iako su školski praznici sve bliže, a s njima i vrijeme odmora i manje aktivnosti na našem sustavu Loomen, u CARNET-u će se tada odvijati najveća nadogradnja našeg popularnog sustava još od njegova pokretanja. Prošle godine reorganizirali smo Loomen na način da smo pokrenuli Arhivu i počistili sustav radi učinkovitijeg korištenja resursa, a sve je to bio uvod u novu nadogradnju i reorganizaciju sustava u skladu s potrebama korisnika.

Promjene koje slijede obuhvatit će sve naše korisnike i postojeće CARNET-ove Moodle sustave. Tako će Loomen i MOOC biti podijeljeni na četiri podsustava prema grupama korisnika i namjenama: Loomen za škole, Loomen za fakultete, Loomen za stručna usavršavanja te Loomen za natjecanja.

S obzirom na prepoznatljivost Loomena kao najpopularnijeg CARNET-ovog sustava za učenje na daljinu, zadržavanje imena Loomen je bilo jedino logično. Nadalje, kako bismo vam olakšali kretanje, pristup svim podsustavima bit će omogućen preko zajedničke naslovnice na kojoj ćete moći birati željeni podsustav.

Novi Loomen donosi intuitivnije korisničko iskustvo i potpuno novi izgled optimiziran za današnje uređaje različitih dijagonala zaslona, a podsustavi će se razlikovati i po paleti boja.

Novi sustav korisnici mogu očekivati od jeseni s početkom nove školske i akademske godine. Bez brige, svi vaši tečajevi, otvoreni u školskoj i akademskoj godini 2021/2022., bit će automatski prebačeni na odgovarajući podsustav.

Pratite nas i dalje kako biste bili u tijeku sa svim novostima.