ciklus webinara o umjetnoj inteligenciji u obrazovanju

CARNET organizira ciklus webinara Umjetna inteligencija u školi.

Ciklus se sastoji od tri webinara od kojih će se svaki održati u dva termina i to u istom danu. Moći ćete izabrati jutarnji ili večernji termin.

Webinar Umjetna inteligencija kao potpora učiteljima i nastavnicima održat će se u četvrtak, 16. 11. 2023., u dva termina:

Opis webinara: Na ovom praktičnom i interaktivnom webinaru predstavit ćemo načine na koje umjetna inteligencija može služiti kao potpora učiteljima i nastavnicima u svakodnevnom radu. Polaznici će praktičnim radom naučiti koristiti alate umjetne inteligencije i izrađivati materijale za nastavu i prilagoditi ih za specifične potrebe učenika.

Webinar Umjetna inteligencija u razredu održat će se u ponedjeljak, 20. 11. 2023., također u dva termina:

Opis webinara: Na ovom praktičnom i interaktivnom webinaru sudionici će koristeći alate umjetne inteligencije sudjelovati u aktivnostima iz perspektive učenika, a zatim će izraditi materijale za nastavu. Upoznat će se s alatima umjetne inteligencije koji mogu poslužiti kao katalizator za poticanje kreativnosti.

I posljednji webinar u ovom ciklusu pod nazivom Etika umjetne inteligencije održat će se u utorak, 21. 11. 2023., u dva termina:

Opis webinara: Na ovom webinaru raspravljat ćemo o etičkim pitanjima uporabe umjetne inteligencije i osvrnuti se na potencijale i rizike uporabe obrazovnih alati umjetne inteligencije u nastavnom procesu.

Predavačica je Arjana Blažić.

O predavačici: Arjana Blažić profesorica je engleskog i njemačkog jezika s dugogodišnjim iskustvom u razredu. Kao vanjska suradnica radi za European Schoolnet, EU Code Week, Udrugu Suradnici u učenju, CARNET, AMPEU, Lernacon, Europass Teacher Academy, Tempus Public Foundation i druge.

Svakako nam se pridružite u jednom od termina i saznajmo zajedno više o konkretnoj primjeni umjetne inteligencije.