AppLock – zaštita postavki i aplikacija na Androidu

com.domobile.applockKorištenjem mobilnog uređaja u nastavi, na poslu ili za osobnu upotrebu, uvijek postoji potreba za zaključavanjem pojedinih aplikacija ili postavki. Jedna je od korisnih provjerenih aplikacija AppLock (GooglePlay: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.domobile.applock) koja na jednostavan način omogućava zaštitu postavki. Uporaba je aplikacije jednostavna. Nakon početne instalacije i pokretanja potrebno je definirati svoj PIN i sigurnosnu e-mail adresu. S popisa aplikacija i postavki zaključavamo one koje želimo zaštititi. Prilikom svakog pokušaja pristupa određenoj stavki koju ste zaključali, potrebno je unijeti PIN.

Osim zaključavanja stavke po stavke, moguće je i definirati profile npr. Roditelj ili Dijete i određene aplikacije kojima pojedini profil smije pristupati. Na brz način možete se prebaciti između dva profila (svaku aktivaciju profila potrebno je odobriti PIN-om).

Naprednije funkcionalnosti korištenja profila su mogućnosti aktivacije pojedinog profila na temelju Geolokacije ili vremenskog trajanja.

Profil Roditelj koji nema restrikcija na uređaju, aktivan je dok se uređaj nalazi u kućnoj bežičnoj mreži, a u trenutku kada uređaj izađe iz mreže aktivira se profil Dijete koji može sadržavati mogućnost zabrane odlaska na internet, instalaciju aplikacije, ulaz u postavke, itd.

Vremenski možemo namjestiti da pojedini profil bude aktivan u zadanom vremenkom roku, a izvan roka aktivira se drugi profil. Profil roditelj je aktivan do 20 sati, a nakon tog vremena aktivirat će se profil Dijete koji ima već prije navedene restrikcije.

AppLock je jednostavan način za ograničavanje rada i sigurnost na mobilnim uređajima i aplikacijama. U razredu koji je opremljen i sadrži 30 tableta, dobar je odabir u sprječavanju učenika da instaliraju aplikacije koje nisu namijenjene za nastavu.