Nova serija CARNET-ovih webinara za učitelje i nastavnike

Nastavljamo predstavljati suvremene načine primjene IKT-a koje možete koristiti u svom svakodnevnom radu i s naglaskom na korištenje u online i mješovitom modelu nastave.

Uvodno smo predstavili bogatstvo dostupnih e-Škole digitalnih obrazovnih sadržaja, a na današnjem webinaru “e-Škole digitalni sadržaji za učenje i poučavanje u mojoj nastavi“  predstavljeni su i praktični primjeri nastavnih aktivnosti koje uključuju njihovo korištenje u odabranim predmetima – Engleski jezik, Sociologija te Politika i gospodarstvo.

U potrazi ste za informacijama kako osigurati i pratiti odvijanje nastave u različitim modelima nastave? Niste sigurni kako kreirati timove ili trebate li ih brisati timove na kraju školske godine? Zanimaju vas osnovne operacije s timovima Zanima vas osnovno uređivanje timova – dodavanje članova, dodavanje vlasnika tima? Poslušajte nas u četvrtak, 7. listopada 2021. godine, na webinaru „MS Teams – priprema, pozor, timovi su tus početkom u 13 sati.

U webinaru „Izazovi provedbe akcijskih istraživanja u školi“ ćete ponoviti osnove provedbe akcijskog istraživanja i vidjeti koji su najčešći izazovi u provedbi akcijskih istraživanja u školi. Webinar je namijenjen ravnateljicama i ravnateljima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima i stručnoj službi škole. Ne propustite utorak, 12. listopada 2021. godine.

U ovom ciklusu ćemo predstaviti i e-Laboratorij, mjesto na kojem možete saznati sve informacije o alatima, sustavima i aplikacijama za uporabu na području e-učenja. Ne propustite četvrtak, 14. listopada i webinar „Pet digitalnih alata s e-Laboratorija za inovativnu nastavu“.

Želite li učinkovitiju komunikaciju s učenicima i ostalim nastavnicima i stručnim suradnicima? Poslušajte naše prijedloge za primjenu digitalnih alata putem kojih se učenicima mogu pružiti učinkovite informacije o njihovom radu. Ne propustite utorak, 19. listopada i webinar „Dvosmjerna komunikacija u virtualnom okruženju“.

Potičemo vas i da svoje vrijeme uložite u praćenje webinara “Informativno o implementiranoj mrežnoj infrastrukturi“ jer će se predstaviti aktualnosti i do sada odrađene aktivnosti koje se vežu uz unapređenje mrežne infrastrukture na školama. Ovaj webinar se održava u četvrtak, 21. listopada s početkom u 13 sati, a namijenjen upravo nastavnicima i ravnateljima. Nadamo se da ćete upravo na ovom webinaru pronaći odgovore na pitanja koja vas zanimaju već duže vrijeme, a niste znali kome ih uputiti.

U nastavku donosimo i digitalne sadržaje za Hrvatski jezik s kojima se nadamo da će vaša kreativnost dodatno zasjati. Webinar „Podržite kreativnu nastavu multimedijskim i interaktivnim sadržajima za Hrvatski jezik“ održat će se u četvrtak, 4. studenoga, s početkom u 13 sati. Nastojat ćemo pomoći da u nastavnim aktivnostima primijenite kvalitetne i pouzdane digitalne sadržaje i svojim učenicima omogućite aktivno učenje.

Nakon listopada kada se obilježava i Europski mjesec kibernetičke sigurnosti, uz CERT-ovu kampanju Veliki hrvatski naivci, pozivamo Vas da i u studenom nastavite dobru praksu i dodatno uronite u zemlju društvenih mreža i virtualnog identiteta. U utorak, 9. studenoga, saznajte tajne sigurnog korištenja društvenih mreža u webinaru „Alisa u zemlji TikToka (Sigurnost na društvenim mrežama)“. I dodatno u utorak, 16. studenoga, pozivamo vas da dodatno pokrenete proces promišljanja o vašem digitalnom tragu u webinaru „Daj pet za netiket“ zajedno s „Tragom u beskraju“. Nakon zanimljivih i nadasve korisnih tema, vjerujemo da ćete uspjeti pokazati učenicima kako digitalni trag može biti saveznik u njihovom odgojno-obrazovnom putu.

I za željne dodatnog motiviranja učenika organiziramo i webinar „Učimo kroz igru“ gdje ćemo prikazati primjenu alata Puzzel. Za korištenje alata nije potrebno imati predznanje, već samo dobru volju i dozu kreativnosti. Različite vrste edukativnih igara i zagonetki koji su dio ovog alata omogućava njegovu primjenu u svim područjima i oblicima nastave. Pratite nas u četvrtak, 11. studenoga u 10 sati.

Ako niste zbog ostalih obveza stigli pogledati webinar, ne brinite, snimke će biti dostupne na CARNET Meduzi, a svakako vas pozivamo da pogledate i mrežnu stranicu Nastava na daljinu jer smo na jednom mjestu saželi najbitnije informacije o proteklim webinarima ali i drugim korisnim temama.