Moodle Moot 2016

26971941433_db67834a22_zU petak, 10. Lipnja 2016. godine, održan je šesti MoodleMoot HR u organizaciji SRCA i u suradnji s Centrom potpore e-učenju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. MoodleMoot svake godine okuplja regionalne korisnike najpoznatijeh LMS-a i omogućuje im nova poznanstva, razmjenu znanja, suradnju i predstavlja mjesto gdje će se potencijalno razvijsti nove ideje za implementaciju sustava.
Neke od tema kojih su se sudionici dotakli njihova su iskustva iz prakse, korisnička i tehnička podrška, otvoreni pristup e-kolegijima i vrednovanje u e-kolegiju. Tako smo i ove godine slušali zanimljive prezentacije i iskustva korisnika iz navedenih područja.
Program je počeo u 10 sati uvodnim govorom i pozdravom publici, koja je brojila 80 uzvanika zainteresiranih za Moodle sustav i primjenu Moodlea u edukaciji za različite uzraste. Skupu su prisustvovali profesori, voditelji obrazovnih ustanova, njihovi suradnici i zainteresirani pojedinci.
Prvo smo predavanje slušali putem videkonferencije iz Lonona, s University College London, a predavanje je održala Domi Sinclaire i govorila je o uporabi Moodlea u njihovoj nastavi i kolika je svakodnevna pomoć studentima i profesorima.
Nakon Domi Sinclaire imali smo priliku poslušati domaću gošću, Lidiju Kralj iz Osnovne Škole Veliki Bukovec koja je govorila o cjelovitoj kurikularnoj reformi i uporabi IKT-a kroz školovanje.
Videokonferencijskim pozivom iz Slovenije, Viktorija Florijančić s Fakulteta za managment Univerza na Primorskem, predstavila je vlastita iskustva s Moodle sustavom.

27033428713_ca71888e45_z
Nakon glavnih skupnih predavanja, ostala su se predavanja nastavila paralelno u dvije prostorije, a tematika predavanja bila su tehnička i korisnička podrška, uporaba Moodlea za organizaciju virtualnog okruženja za učenje, unaprijeđenje e-kolegija, Merlin i iskustva u online nastavi na visokoškolskim ustanovama.
CARNet je ove godine održao prezentaciju o izazovima korisničke podrške u sustavu Loomen, gdje smo pokazali na koji način tim Loomena rješava različite upite, probleme i otklanja poteškoće u radu. CARNet trenutno ima četiri Moodle sustava s ukupno 110 000 korisnika i brojne svakodnevne upite korisnika.

27609610486_4f485a5124_z

Ana Raguz