CARNET i Udruga Suradnici u učenju obilježavaju Dan sigurnijeg interneta

S ciljem promicanja sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta i svih digitalnih tehnologija i ove godine obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Tim povodom CARNET-ov odjel za Nacionalni CERT, u suradnji s Udrugom Suradnici u učenju i brojnim partnerima, organizira cjelodnevnu online konferenciju koja će se održati u utorak, 9. veljače 2021. godine.

Ovogodišnja je konferencija namijenjena učenicima, nastavnicima, ali i svim zainteresiranim građanima koji žele sudjelovati u stvaranju boljeg interneta za djecu i mlade, a registrirati se mogu na sljedećoj poveznici.

Što očekuje sudionike?

Na konferenciji će biti riječi o pravu djece na zaštitu i sudjelovanje u digitalnom okruženju, kako poučavati djecu i mlade o sigurnom korištenju interneta, zaštiti osobnih podataka djece u digitalnom okruženju, odgovornoj zabavi na internetu, eTwinningu kao sigurnoj mreži za međunarodnu suradnju, pozitivnoj i poticajnoj komunikaciji i suradnji u virtualnom okružju, komorama jeke i filter mjehurićima, a predstavit će se i igre „Budi Internet genijalac“ te „Dabrica Darka otkriva digitalni svijet“.

Dan sigurnijeg interneta bit će obilježen i pravom potragom za boljim internetom – interaktivnom igrom u kojoj će sudjelovati učenici i učitelji koji će tražiti i kritički procjenjivati informacije na internetu, rješavati zagonetke i mozgalice, otkrivati tajne šifre i razotkrivati lažne vijesti, a najbolji će biti nagrađeni prigodnim poklonima.

Program konferencije