Team Picker Wheel

Team Picker Wheel je digitalni alat uz pomoć kojeg možete generirati nasumičnu grupu ili tim učenika. Alat je razvio tim Picker Wheel. Svrha alata je pomoći vam podijeliti popis imena učenika u timove ili grupe. Dakle, koristi se kao generator slučajnih grupa, a može se koristiti i kao generator slučajnih partnera za rad u paru.

Umetanjem popisa imena u generator timova, generator nasumično raspoređuje imena koja ste unijeli u jednake grupe. Možete odrediti broj grupa koje želite stvoriti, generirajući jednako u nasumične grupe. Dodatna prednost ovog alata je i što možete odabrati ravnomjeran odnos spolova sudionika u grupama, pod uvjetom da ste postavili spol svakog sudionika nakon ispunjavanja imena.

Ne morate ručno preuzimati rezultate grupiranja. Možete ih spremiti kao sliku ili preuzeti rezultat grupe u CSV datoteci za daljnju upotrebu.

2. KAKO KORISTITI GENERATOR TIMOVA?

a) unesite imena učenika (možete to učiniti unoseći jedno po jedno ime ili listu imena tako da uploadate .csv excel datoteku)

b) odaberite da rasporedi jednako po određenim karakteristikama. Za to imate nekoliko mogućnosti: 1) Default – raspoređuje listu imena na jednake grupe i pritom ne vodi računa ni o čemu drugome; 2) Gender – raspoređuje po spolu imena s liste; 3) Label – raspoređuje listu imena prema oznakama u grupe

c) unesite broj koliko grupa želite da budu napravljene ili unesite broj koliko članova želite da jedna grupa ima (Kad unesete jedan od ta dva broja, drugi će biti automatski popunjen.)

d) pritisnite tipku Start kako biste stvorili grupe

e) pričekajte rezultate

f) preuzmite popis kao CSV datoteku ili ga sačuvajte kao sliku

Ovdje su opisani samo najosnovniji koraci za korištenje slučajnog stvaranja grupa. Postoje i drugi dodatci kao što su dodavanje imena grupama, prilagodba grupe (u smislu izgleda, dodavanja slika, boja i sl.) itd.

Osim za stvaranje grupa, Team Picker Wheel možete koristiti i kao svojevrsno kolo sreće u koje možete ubaciti DA/NE rezultate ili brojeve, slova, što god je potrebno.

Autor: JELENA KOPAJTIĆ